De Oerol Proeftuin keert terug van 13-22 juni!
Op Oerol bieden we een plek om tijdens lunch of diner kennis te maken met de smaken van het waddengebied. Onze gasten kunnen genoten van een wildpluk lunch bereid met lekkers uit de natuur of een driegangen diner van eigen bodem. We gebruikten enkel ingrediënten van de Wadden, lokaal geproduceerd, wild geplukt en huisgemaakt. Een lokaal maal met een verhaal!

Lunch
We serveren tijdens Oerol in onze Proeftuin een lunch bereid met wilde planten waar we naar wens een Nederlands wijntje bij schonken. De lunch bestaat een proefplank van hapjes bereid met wildgeplukte ingrediënten. Dit jaar leiden we op sommige dagen de lunch in met een wildpluk wandeling in de omgeving. Zo krijg je nog meer inzicht in waar alle ingrediënten vandaan komen.
Diner
Natuurlijk gebruiken we voor het driegangen diner typisch Terschellinger ingrediënten en zoveel mogelijk producten uit het waddengebied. Met zilte groentes en fruit van streekboeren, zeewier van ’t wad, Nederlandse bonen en Terschellinger kaas. Je kan er een passend wijnarrangement bij bestellen met wijnen van wijndomein De Koen, Frysling, het Betuws WIjndomein en wijndomein St. Martinus.
Dutch Cuisine
Door te werken volgens de principes van Dutch Cuisine houden we onze voetafdruk zo klein mogelijk. We bereiden in de Oerol Proeftuin vegetarische maaltijden, maar niet vegan. We beperken de dierlijke ingrediënten (zoals boter, room, eieren of kaas) tot max. 20% van de maaltijd. Culinair genieten in onze mooie kookstudio en pastorietuin!
Door het jaar heen organiseren we diners in onze Proefkeuken! Bekijk de data in onze Agenda en reserveer je tickets online!