Eetwinkel & Catering ’t Lokaal, Kookstudio Flang in de Pan, Bakkerij Jumbo Mier en Bierbrouwerij Schoemrakker lanceren vrijdag 29 mei een nieuw brood gemaakt van bierbostel. Brandaan Brood is een uniek Terschellinger product, dat vorig jaar september voor het eerst op tafel werd gezet voor de ruim 600 deelnemers van het Springtij Festival. Het BrandaanBrood bleek te lekker om weg te houden bij het grote publiek en is daarom vanaf 29 mei te koop in de Jumbo Mier.
Eetwinkel & Catering ’t Lokaal en Kookstudio Flang in de Pan proberen in hun werk voedselverspilling te voorkomen en gebruiken alle ingrediënten van kop tot staart en van schil tot pit. In opdracht van Springtij 2019 zochten ze naar restproducten van eilander voedselproducenten om te verwerken tot nieuw lokaal lekkers. Zo stuitten ze op bierbostel, een restproduct van gerstemout dat gebruikt is voor de productie van Brandaan bier van Bierbrouwerij Schoemrakker. Bakker Pieter van de Jumbo Mier wist er wel raad mee en bakte het eerste brood van bierborstel.
BrandaanBrood is gemaakt van 35% bierbostel en bevat geen broodverbeteraar. Om de CO2 voetafdruk nog meer te verkleinen koop je het brood in een broodzak van gerecycled materiaal. Kortgezegd, puur en eerlijk brood, waarin je het eiland proeft!
Lees meer op onze website!