Flang in de Pan mag zich sinds 2022 Dutch Cuisine-lid noemen. Dit betekent dat wij een samenwerkingsverband zijn aangegaan om de Nederlandse keuken en eetcultuur te promoten. Deze rijke keuken, die zich van oudsher kenmerkt door zijn gezonde, creatieve en duurzame gerechten past helemaal bij ons.
Waddengastronomie
In Kookstudio Flang in de Pan in Hoorn spelen sinds de oprichting in 2012 lokale ingrediënten de hoofdrol. We gebruiken het lekkers dat de natuur ons biedt en wat Terschellinger boeren en tuinders ambachtelijk produceren. We nemen onze gasten mee op culinaire excursies in combinatie met een proeverij, maaltijd of workshop. We ontwikkelden zelf heerlijke zeewiertapenade en maakten ism ’t Lokaal, Schoemrakker Bier en Bakkerij Mier een duurzaam brood van het restproduct bierbostel, het BrandaanBrood. In de afgelopen jaren hebben we de waddengastronomie op Terschelling op de kaart gezet. Sinds 2022 zijn we ambassadeur van Dutch Cuisine en werken we met 80% plantaardige ingrediënten. Meer planten eten is naar onze mening niet alleen lekker, maar ook gezond voor ons lijf en milieu. We verzorgen jaarlijks samen met ’t Lokaal een plantaardig diner voor de 800 gasten van Springtij. En onder de naam Aardig! serveerden we op Oerol 2022 puur plantaardige festivalfood.
Plantaardig
Je vindt daarom op onze agenda verschillende culinaire excursies die helemaal voldoen aan de principes van Dutch Cuisine. We bereiden (h)eerlijk gerechten die vooral bestaan uit lokale seizoensgroenten. We koken zonder kunstmatige toevoegingen, met zo min mogelijk dierlijke producten en volgens de beginselen van ‘kop tot staart’ en ‘no waste’. Goed dus voor mens, dier en milieu. En vooral heel erg smakelijk!
Kijk voor meer informatie op www.dutch-cuisine.nl