De Proeftuin op Oerol was een groot succes!
Een plek om tijdens lunch of diner kennis te maken met de smaken van het waddengebied. Onze gasten hebben genoten van een wildpluk lunch bereid met lekkers uit de natuur of een driegangen diner van eigen bodem. We gebruikten enkel ingrediënten van de Wadden, lokaal geproduceerd, wild geplukt en huisgemaakt. Een lokaal maal met een verhaal!
Lunch
We serveerden tijdens Oerol in onze Proeftuin een lunch bereid met wilde planten waar we naar wens een Nederlands wijntje bij schonken. De lunch was een proefplank van hapjes bereid met wildgeplukte ingrediënten. We serveerden een soepje van jonge brandnetels, tortilla met wilde melde, BrandaanBrood met bloemenboter en pasta met wildplukpesto. We sloten de lunch af met Terschellinger pofkes.
Diner
Natuurlijk gebruikten we voor het driegangen diner typisch Terschellinger ingrediënten en zoveel mogelijk producten uit het waddengebied. Met groentes en fruit van streekboeren, zeewier van ’t wad, Groninger parelgort, Terschellinger schapenkaas en biologische yoghurt van Buurvrouw Durkje. Gasten dronken er een passend wijnarrangement bij met wijnen van wijndomein De Koen, het Betuws WIjndomein en wijndomein St. Martinus. Het aperitief was een frysante van de meest Noordelijke wijngaard van Nederland, nl. Frysling.
Dutch Cuisine
Door te werken volgens de principes van Dutch Cuisine houden we onze voetafdruk zo klein mogelijk. We bereiden in de Proeftuin vegetarische maaltijden, maar niet vegan. We beperken de dierlijke ingrediënten (zoals boter, room, eieren of kaas) tot max. 20% van de maaltijd. Culinair genieten in onze mooie kookstudio en pastorietuin!
Door het jaar heen organiseren we diners in onze Proefkeuken! Bekijk de data in onze Agenda en reserveer je tickets online!