Brandaan Brood is een uniek Terschellinger product, dat ontwikkeld is door vier eilander ondernemers. Eetwinkel & Catering ’t Lokaal en Kookstudio Flang in de Pan proberen in hun werk voedselverspliing te voorkomen en gebruiken alle ingrediënten van kop tot staart en van schil tot pit. Maar ze gaan verder! Ze zoeken steeds opnieuw naar restproducten van eilander voedselproducenten om te verwerken tot lokaal lekkers. Zo maakten ze samen met Bakkerij Jumbo Mier en Bierbrouwerij Schoemrakker voor het Springtij festival het eerste brood van bierborstel. Bierbostel is het restproduct van gerstemout dat gebruikt is voor de productie van Brandaan bier. Het BrandaanBrood bleek te lekker om weg te houden bij het grote publiek en is vanaf 29 mei te koop in de Jumbo Mier.
BrandaanBrood is gemaakt van 35% bierbostel en bevat geen broodverbeteraar. Om de CO2 voetafdruk nog meer te verkleinen koop je het brood in een broodzak van gerecycled materiaal.
Puur en eerlijk brood, waarin je het eiland proeft!
Eet smakelijk,
Pieter, Ria, Marieke, Jan-Sieko, Rimmert, Jetze, Flang en Willemijn
www.brandaanbroodterschelling.nl